Problémák az alapító okiratban

Eredmények megjelenítése 1-től 2-ig 2 találatból.

Az egyenlő tulajdoni hányadok csapdája

Ingatlanjogban járatos ügyvédek is hitetlenkedve olvasták, amikor elébük tettem annak a társasháznak az alapító okiratát,amelyben minden lakás egyenlő tulajdoni hányaddal szerepelt. 32-86 négyzetméter közöttiek a társasház lakásai, s az aránytalanságra akkor döbbentek rá a tulajdonosok, amikor a társasház közös biztosítását az alapító okiratban szereplő arányok szerint - azaz egyenlően- kellett szétosztanom.(Mert a társasház szervezeti és működési szabályzatában sem volt erre vonatkozó szabályozás…)

Az udvar nélküli társasház esete

Láttak már olyan udvaros társasházat, ahol a tulajdonosok nem használhatják az udvart, legfeljebb átmehetnek rajta? Hogy a valóság még hihetetlenebb legyen, az udvar fenntartásának javításának költségei viszont a tulajdonosokat terheli.

Egy korábbi bejegyzésben már megírtam: van, ahol a beruházó az alapító okirat egy eldugott pontjában „hozzárendelte" az udvari parkolók használati jogát egy néhány négyzetméteres raktárhoz. "Véletlenül" ez a raktár a beruházó tulajdonában maradt, a tulajdonosok pedig nem tudnak parkolni a saját udvarukon.