Elsikkasztotta a társasház vagyonát a közös képviselő

Olvastuk - 2023-03-04

2022.szeptemberi hír:

A Kaposvári Járási Ügyészség öt év börtönbüntetésre ítélheti a negyvenes éveiben járó nagyatádi férfit. Tizennégymillió forint társasházi vagyon eltulajdonítása miatt vádat emeltek egy nagyatádi közös képviselő ellen – tájékoztatta a Somogy Megyei Főügyészség az MTI-t.

A negyvenes éveiben járó férfi 2012 óta látta el az 56 lakásból álló társasház közös képviseletét, rendelkezési joga volt az ingatlan bankszámlái felett, tevékenységéért tiszteletdíjat és könyvelési juttatást is kapott – írták.

A vádlott 2015-től havi rendszerességgel a társasház bankszámlájáról nemcsak az őt megillető pénzt, hanem egyéb összegeket is a saját számlájára utalt át.

A férfi a ház megtakarítási számláján lévő 3,4 millió forintot is a saját céljaira fordította, és a bűncselekmény leplezése érdekében hamis vállalkozói szerződést készített a ház belső felújítására szánt forrás felhasználásáról.

A közös képviselő mindezen túl nem tett eleget a társasházra vonatkozó beszámoló készítési és a könyvvezetési kötelezettségének, meghiúsítva a társasház vagyoni helyzetének áttekintését. A Kaposvári Járási Ügyészség jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás miatt emelt vádat a férfi ellen, azt indítványozva a bíróságnak, hogy ítéljék őt börtönbüntetésre és tiltsák el a közös képviselői foglalkozástól.

xx

Az ügynek még nincs vége. Ha lesz jogerős ítélet, közöljük.