A hangos toalett esete

Ne gondoljon senki azokra a luxus WC fülkékre, ahol diszkrét zene nyomja el a toalettben keletkező zajokat. A panelházakban élők évtizedek óta zajközösségben élnek, tudják és hallják: mi történik felettük és alattuk, legalábbis a fürdőszobákban. Az újabb építésű társasházakban valamivel jobb a helyzet, a hangszigetelés nem tökéletes, de talán elfogadható.


Másképp is lehet(ne)

Panaszlevelet író olvasónk különleges helyzetben van: a fölötte lévő lakás - két szobával távolabb levő – fürdőszobájából tisztán és hangosan hallható, ahogy a ház ura éjszaka többször is becélozza a toalettben levő víz közepét, s gondosan ügyel arra, hogy még véletlenül se találja el a WC csésze falát.

Mit lehet ilyenkor tenni:

1. szólni nagyon kellemetlen

2. éjszaka felordítani, hogy ülj rá, szintén gáz

3. hangszigetelni, azt lehet.

Akik már próbálkoztak utólagos hangszigeteléssel tudják, hogy sokféle anyag létezik, egyik drágább mint a másik. Minden komolyabb honlap, szakmai blog azt javasolja, olyan céget kell előbb megkeresni, ahol zajtechnikus vagy zajmérnök tevékenykedik.

.Tekintsünk el olyan apró problémától, hogy beköltöztetjük a szakembert a hálószobába, aki majd kivárja, míg a szomszédra rájön a pisilhetnék.

Koncentráljunk a feladatra, hangszigeteljük a lakásunkat, kerül, amibe kerül.