Sikeres vizsga után a társasházkezelők

Fontos - 2023-11-17

Újabb évfolyam társasházkezelő jelöltjei vizsgáztak a napokban a Debreceni Szakképzési Centrum vizsgabizottsága előtt. A DSZC évek óta indítja a nagy érdeklődésre számot tartó ingyenes képzéseket érettségizettek számára.

A most vizsgázott csoport 2023 tavaszán ült be először az "iskolapadba". Ezúttal két mérlegképes könyvelő, egy lakásszövetkezeti elnök és a kormányhivatali jogász is arra vállalkozott: hetente kétszer négy órában próbálja meg elsajátítani a társasházkezelés minden apró részletét.

Az órákon sokszor egymással is vitázva fejtették meg az egyre bonyolultabb társasházi problémákat, sokszor órákig utána olvasva, érveket, jogszabályokat gyűjtve érkeztek vissza, újból megbeszélni az életből vett vitás helyzeteket, egyező véleményre jutva a jogszerű és lehetséges megoldások közül kiválasztani a legjobbat.

A csapat - még vizsga előtt

Ebben az évfolyamban olyan hallgatók is voltak, akik egy társasház intéző bizottsága tagjaiként -eddig szakképesítés nélkül- de valójában közösen kezelték társasházukat. Sikerükhöz ezúton is gratulálok.

Remélem a közös munkát mindannyian jó emlékekkel végeztük.